Máslový barevný bochníček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 350 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Džem rybízový
  • 120 g Poleva čokoládová
  • 150 g Cukr moučkový
  • 350 g Cukr moučkový
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1202 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 507.2 mg
  • Draslík 237.8 mg
  • Vláknina 4152.8 mg
  • Vitamín A 4152.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.

  • 3

    Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.

  • 4

    Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.

Komentáře k receptu