Chodský marcipán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 400 g Mouka žitná bílá
  • 280 g Cukr moučkový
  • 0.5 g Amonium
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Karamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 17.6 mg
  • Vláknina 4118.4 mg
  • Vitamín A 4118.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.

  • 2

    Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.

  • 3

    Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.

Komentáře k receptu