Pečená jablka se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 10.3 mg
 - Draslík 218.4 mg
 - Vláknina 7626 mg
 - Vitamín A 7626 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 86.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná jablka příčně rozpůlíme, odstraníme jádřince a položíme na vymaštěný pekáček. Do otvorů nasypeme cukr, jablka zakapeme citronovou šťávou, poklademe kousky másla a mírně podlijeme vodou.
 - 
                                2
Připravená jablka upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením dáme do středu každého jablka lžičku džemu.
 - 
                                3
Upečená, vychladlá jablka naplníme pěnou ze žervé, ušlehaným s mlékem a moučkovým cukrem.