Zapečené broskve s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 432.4 mg
 - Vláknina 8848 mg
 - Vitamín A 8848 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a 8 ks oddělíme. Ostatní jemně nastrouháme.
 - 
                                2
Omyté broskve spaříme vařící vodou, zprudka ochladíme, oloupeme a rozpůlíme. Část dužiny vydlabeme a jemně nakrájíme.
 - 
                                3
Změklé máslo utřeme se 60g cukru, smícháme s nastrouhanými mandlemi, piškotovými drobečky, dužinou z broskví a citronovou šťávou. Náplň vložíme do půlek broskví a navrch položíme oddělené mandle.
 - 
                                4
Broskve dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                5
Podáváme teplé nebo studené.