Vinný nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 360 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 312.7 mg
 - Draslík 170.9 mg
 - Vláknina 1800 mg
 - Vitamín A 1800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme.
 - 
                                3
Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem.