Vanilkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Solamyl
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 255.8 mg
  • Draslík 78.3 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 621.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s moukou, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a škrobem promícháme. Postupně přidáme mléko, máslo a za stálého míchání uvaříme.

  • 2

    Do prochladlého těsta vamícháme 5 žloutků, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Nakonec do těsta zamícháme sníh, ušlehaný z 5 bílků.

  • 3

    Těstem naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou moučkovým cukrem. Nákyp pečeme asi 20 minut a upečený pocukrujeme.

Komentáře k receptu