Smažené hrušky - ježci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 120.7 mg
 - Draslík 207.6 mg
 - Vláknina 10276 mg
 - Vitamín A 10276 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
 - 
                                2
Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka.
 - 
                                3
Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily.
 - 
                                4
Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu.