Fíky plněné čokoládou s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 262.7 mg
 - Draslík 497.7 mg
 - Vláknina 23039.8 mg
 - Vitamín A 23039.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.
 - 
                                2
Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.
 - 
                                3
Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.
 - 
                                4
Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.
 - 
                                5
Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.