Jalbka s marcipánem a zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 481.5 mg
 - Vláknina 9376.4 mg
 - Vitamín A 9376.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Svaříme calvados, citronovou šťávu a cukr, do směsi vložíme půlky jablek a vaříme těsně pod bodem varu asi 5 minut. Potom jablka vyjmeme a urovnáme do nákypové formy. Šťávu svaříme dohusta.
 - 
                                2
Marcipán rozmícháme s moučkovým cukrem a 3 lžícemi šťávy. Cukrářský sáček naplníme krémem a krém ozdobně nastříkáme na jablka. Vložíme do trouby a pod grilem krátce zapečeme.
 - 
                                3
Nakonec jablka přelijeme vanilkovou zmrzlinou a po dvou upravíme na talíře. Ozdobíme lístky máty.