Broskve pod sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 374.8 mg
  • Vláknina 5400 mg
  • Vitamín A 5400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené broskve rozpůlíme, vypeckujeme, urovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vložíme na 3 minuty pod rozehřátý gril v troubě.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme cukr a plátky mandlí. Sněhovou hmotu naneseme na půlky broskví a znovu vložíme pod gril na 2 - 3 minuty.

Komentáře k receptu