Mléčný krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 266.7 mg
 - Draslík 79 mg
 - Vláknina 1682.2 mg
 - Vitamín A 1682.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 593.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny, přidáme pevný sníh ušlehaný se zbylým cukrem a přisypeme krupici a citronovou kůru. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané nákypové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
 - 
                                2
Upečený nákyp nakrájíme na dílky jako dort a zalijeme vroucím mlékem smíchaným s 20g másla a vanilkovým cukrem. Mléko necháme do nákypu vsáknout pod pokličkou.
 - 
                                3
Nákyp můžeme podávat teplý i studený.