Sněžné kopce se zmrzlinovým středem
Suroviny
- 200 g Džem višňový
 - 100 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 225 g Cukr krupice
 - 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 ml Zmrzlina vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1086 kcal
 - Sacharidy 142 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 207.7 mg
 - Draslík 665.4 mg
 - Vláknina 9254.8 mg
 - Vitamín A 9254.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 7.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.
 - 
                                2
Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.
 - 
                                3
Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.
 - 
                                4
Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.
 - 
                                5
Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.