Dezert s kávou a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Ořechy pekanové
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Káva instantní
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 2287.4 mg
  • Vláknina 7468.8 mg
  • Vitamín A 7468.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme máslem. Smícháme mouku, kakao, skořici a dáme je od mísy. Utřeme máslo, 90 g cukru krupice, jedno vejce a směs utřeme. Hmotu přidáme do mísy a posypeme třtinovým cukrem a nasekanými ořechy.

  • 2

    Zbytek cukru krupice rozpustíme v horké kávě a směs nalijeme do mísy.

  • 3

    Dezert pečeme hodinu, poprášíme ho kakaem a moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu