Pečené broskve s marcipánem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 491.1 mg
 - Vláknina 7520 mg
 - Vitamín A 7520 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.
 - 
                                2
Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.
 - 
                                3
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.
 - 
                                4
Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.