Andělské vlasy s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Med včelí
  • 150 g Pistácie
  • 15 g Tuk
  • 600 g Cukr krupice
  • 500 g Nudle domácí
  • 5 g Hřebíček
  • 5 g Skořice celá
  • 15 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 31.4 mg
  • Draslík 357.8 mg
  • Vláknina 10240.8 mg
  • Vitamín A 10240.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlasové nudle necháme ustálit na pokojovou teplotu. Rozehřejeme máslo. Troubu předehřejeme na 175 °C.

  • 2

    Smícháme mleté pistácie, mleté mandle, 100 g cukru, mletý hřebíček, mletou skořici a brandy.

  • 3

    Přimícháme lehce rozšlehaný bílek. Hmotu rozdělíme na 8 dílů a z každého vyválíme asi 18 cm dlouhý váleček.

  • 4

    Malou hrst vlasových nudlí poskládáme vždy hustě vedle sebe, aby vznikl obdélník velký asi 25 x 18 cm, a potřeme trochou rozpuštěného másla. Přiložíme 1 váleček a pevně ho zavineme do nudlí. Podobně postupujeme u zbývajících přísad. Závitky poskládáme těsně vedle sebe na vymazaný plech a potřeme je zbývajícím rozpuštěným máslem. Pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě.

  • 5

    Zbývající cukr a 500 ml vody svaříme na sirup. Přimícháme citronovou šťávu a kůru, hřebíčky, skořici a vaříme asi 10 minut. Nakonec přimícháme med, necháme vychladnout a přecedíme.

  • 6

    Závitky vyjmeme a přelijeme cukerným sirupem. Nožem je nakrájíme na asi 4 cm silné kousky.

Komentáře k receptu