Marinované sušené ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrozinky
  • 200 g Meruňky sušené
  • 125 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 4 g Hřebíček
  • 40 g Křížaly (sušená jablka)
  • 200 g Hrušky sušené
  • 250 g Fíky sušené
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 189 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1392 mg
  • Vláknina 26951.5 mg
  • Vitamín A 26951.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s 250 ml vody a za postupného ohřívání necháme zcela rozpustit. Poté odstavíme a necháme zcela vychladnout, přidáme skořici a víno. Uvedeme k varu a ihned odstavíme.

  • 2

    Sušené ovoce nasypeme do mísy a zalijeme sirupem, přidáme hřebíček a kůru z citrónů. Marinujeme v chladu 4 hodiny.

  • 3

    Servírujeme chlazené.

Komentáře k receptu