Jahody s octem balsamico a sýrem mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 54.5 mg
 - Draslík 176.6 mg
 - Vláknina 4539.9 mg
 - Vitamín A 4539.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme pouze vlhkým hadříkem, neoplachujeme je, aby nebyly příliš rozmáčené. Nakrájíme je na kostky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Přidáme ocet, čerstvě umletý pepř a zamícháme. Zakryjeme potravinářskou folií a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
 - 
                                3
Před podáváním vmícháme mátové lístky.
 - 
                                4
Do misek naservírujeme sýr mascarpone, navrch upravíme jahody, podle chuti opepříme a ozdobíme mátou.