Pomeranče v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1340.8 mg
 - Vláknina 46677 mg
 - Vitamín A 46677 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.
 - 
                                2
Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.
 - 
                                4
Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.