Teplý jablkový dezert s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 200 g Sýr kozí
  • 40 g Chléb toastový
  • 10 g Řeřicha
  • 40 g Vinné listy
  • 40 g Placky bramborové 1-2-3
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 380.6 mg
  • Vláknina 10130 mg
  • Vitamín A 10130 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.

  • 2

    Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.

  • 3

    Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.

Komentáře k receptu