Chlebový nákyp s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 141.2 mg
 - Draslík 506 mg
 - Vláknina 17837.9 mg
 - Vitamín A 17837.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 784.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky toastového chleba usušíme v troubě, nebo použijeme starší, suchý toastový chléb. Krajíčky jemně umeleme a přidáme k nim oloupaná, nadrobno nakrájená jablka, 80g moučkového cukru, skořici a trochu citrónové kůry. Vše promícháme.
 - 
                                2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní těsto a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
V mléce rozmícháme vejce a nalijeme na zapečený nákyp. Dopékáme v troubě asi 15-20 minut.
 - 
                                4
Nákyp podáváme posypaný zbylým moučkovým cukrem.