Moravský nákyp se sladkým sněhem
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
 - 100 g Mandle
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 20 g Ořechy vlašské
 - 200 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 60 g Pomerančová kůra
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 7 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 522.8 mg
 - Draslík 543.2 mg
 - Vláknina 12716 mg
 - Vitamín A 12716 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
 - 
                                3
Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.