Dezert z angreštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Čokoláda hořká
  • 150 g Cukr krupice
  • 400 g Angrešt
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 69.2 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 9300 mg
  • Vitamín A 9300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme.

  • 2

    Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu.

  • 4

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru.

  • 5

    Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.

Komentáře k receptu