Jablka ve strouhance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 10.8 mg
 - Draslík 258.2 mg
 - Vláknina 9985.6 mg
 - Vitamín A 9985.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku.
 - 
                                2
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem.
 - 
                                3
Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky.
 - 
                                4
Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
 - 
                                5
Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé.