Flambované višně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot višňový
  • 350 g Zmrzlina vanilková
  • 1 ml Tresť mandlová
  • 75 ml Koňak Armaňak
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 269.4 mg
  • Vláknina 2825 mg
  • Vitamín A 2825 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť.

  • 2

    Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně.

  • 3

    Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme.

Komentáře k receptu