Broskvové poháry se skořicovým krémem
Suroviny
- 60 g Hrozinky
 - 800 g Kompot broskvový
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 balení Ztužovač šlehačky
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 190.2 mg
 - Draslík 379.6 mg
 - Vláknina 17195.5 mg
 - Vitamín A 17195.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 777.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko smícháme se Solamylem, zašleháme cukr, skořici a vejce. V hrnci směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme. Než se směs začne vařit, odstavíme ji a za občasného promíchání necháme vychladnout.
 - 
                                2
Scezené a okapané broskve nakrájíme na tenčí dílky. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a smetanu ušleháme dopevna. Ušlehanou smetanu vmícháme do vychladlého krému.
 - 
                                3
Do poháru rozdělíme broskve, přelijeme krémem, posypeme hrozinkami v čokoládě a vychlazené podáváme.