Chlebový nákyp s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Ostružiny
  • 300 g Jablka
  • 300 g Hrušky
  • 150 g Cukr třtinový
  • 225 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 7 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 200.4 mg
  • Vláknina 9715.5 mg
  • Vitamín A 9715.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme cukr, skořici, nakrájená jablka, ostružiny, hrušky a 7 lžic vody. Vše přivedeme za stálého míchání k varu, zmírníme plamen a vaříme 7 minut.

  • 2

    Zapékací mísu vyložíme chlebovými plátky tak, aby mezi nimi nebyly mezery. Ovoce přendáme lžící doprostřed chlebové misky a svrchu přikryjeme zbývajícími plátky chleba.

  • 3

    Zakryjeme talířkem, zatěžkáme a necháme přes noc v lednici chladit.

  • 4

    Nákyp vyklopíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu