Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 226.5 mg
 - Draslík 237.6 mg
 - Vláknina 289 mg
 - Vitamín A 289 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V malém kastrůlku 3 minuty vaříme kuličky černého rybízu s 50 g cukru. Jakmile kuličky začnou praskat, vlijeme ovocný likér a stáhneme kastrůlek z ohně.
 - 
                                2
Rozpuštěným máslem vytřeme 4 formičky o obsahu 150 ml. Ze zbylého cukru a změklého másla umícháme světlý krém, přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky ze středně velkých vajec a krémový sýr. Pak do směsi pomalu vmícháme lžíci ušlehaného tuhého sněhu z bílků, směs trochu zřídne a potom přimícháme zbytek sněhu.
 - 
                                3
Vymazané formičky naplníme ovocnou směsí a na ni nalijeme krémovou směs. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nákyp neboli suflé je hotové, až ztuhne a nabude. Opatrně vyklopíme z formiček, pocukrujeme a ještě teplé podáváme.