Ovocný cimes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 400 g Hroznové víno
  • 200 g Jablka
  • 500 g Švestky
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Skořice mletá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 405.2 mg
  • Vláknina 9605 mg
  • Vitamín A 9605 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, přikrájíme datle, na kousky nakrájená jablka, všechno ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, skořici, vanilkovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí ovoce. Před dokoncem varu přidáme do hrnce hrozny, ještě chvilku povaříme.

  • 2

    Připravený ovocný cimes stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu