Čerstvá papája plněná jasmínovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 37.4 mg
 - Vláknina 1068 mg
 - Vitamín A 1068 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění. Poté necháme zvolna povařit cca 4 minuty. Roztok přelijeme do misky, po vychladnutí do něj vmícháme jasmínové květy a necháme luhovat cca 20 minut. Několik si jich ponecháme na dozdobení.
 - 
                                2
Mezitím připravíme papáju. Oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme a odstraníme semínka. Půlky rozložíme na servírovací tác a zapkápneme šťávou vymačkanou z limety.
 - 
                                3
Sirup scedíme, naplníme jim papáju, dozdobíme kvítky jasmínu a podáváme.