Zapečená jablíčka s citronovou šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 15.8 mg
 - Draslík 206 mg
 - Vláknina 8500 mg
 - Vitamín A 8500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme je na půlky, zbavíme jádřinců a tyto půlky pokapeme citrony.
 - 
                                2
Vymažeme máslem zapékací misku a naskládáme do ní jablka (slupkou dolu), která posypeme skořicí a položíme na ně kousek másla. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
 - 
                                3
Z citronu nastrouháme kůru, vymačkáme 3 lžíce šťávy a se třemi lžicemi cukru (smíchaného s vanilkovým) smícháme s creme fraiche (zakysanou smetanou) a vytvoříme hladký hustý krém. Vše přikryjeme a dáme do ledničky.
 - 
                                4
Upečená jablíčka můžeme servírovat buď teplá, nebo studená. Na každé jablko dáme kopeček citronového krému.