Datle pečené s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Datle
  • 400 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 40 g Skořice mletá
  • 40 g Cukr skořicový
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 793.3 mg
  • Vláknina 26080 mg
  • Vitamín A 26080 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem.

  • 2

    Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně.

  • 3

    Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme.

Komentáře k receptu