Mandarinkový zapečený dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Cukr vanilka
  • 125 g Tvaroh měkký
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Mandarinky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mandle
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 7300 mg
  • Vitamín A 7300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, případnou šťávu chytíme do misky.

  • 2

    Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a mandarinkovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme dohladka a vmícháme sníh z bílku.

  • 3

    Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme tvarohovým krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky mandarinek.

  • 4

    Dezert 5 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů. Pak teplotu zvýšíme na 250 stupňů a pečeme dalších 5 minut, až má zlatavý povrch.

  • 5

    Upečený dezert posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu