Pražská pečená jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Jablka
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 247.1 mg
  • Vláknina 9865 mg
  • Vitamín A 9865 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme a smícháme s nakrájenými vlašskými ořechy.

  • 2

    Jablka nerozkrajujeme, vyřízneme z nich opatrně jádřince a omyjeme je. Otvory po jádřincích vyplníme směsí čokolády a ořechů.

  • 3

    Jablka dáme do kastrůlku, přidáme k nim máslo a trochu vody a jablka v troubě při teplotě 150 stupňů pečeme doměkka.

  • 4

    Pečená jablka podáváme teplá se slazenou tuhou šlehačkou.

Komentáře k receptu