Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou
Suroviny
- 50 g Vaječný bílek slepičí
 - 50 g Cukr moučkový
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Višně
 - 100 g Cukr moučkový
 - 250 g Mascarpone
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 1000 ml Voda pitná
 - 50 ml Víno šumivé (sekt)
 - 20 ml Vodka
 - 20 ml Likér mandlový - Amaretto
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 122.1 mg
 - Draslík 44.2 mg
 - Vláknina 795 mg
 - Vitamín A 795 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.
 - 
                                3
Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.