Slavnostní kávový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 189.7 mg
 - Draslík 593.2 mg
 - Vláknina 14075 mg
 - Vitamín A 14075 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 13.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vhodném kastrůlku svaříme vodu. Přidáme mandle a povaříme je doměkka, asi 3 minuty. Potom je oloupeme, nastrouháme na struhadle do misky, přisypeme cukr a hmoždířem pořádně roztlučeme.
 - 
                                2
Měkké máslo nakrájíme na kousky, které dáme do jiné misky a spolu se žloutky a cukrem ušleháme do bílé husté pěny. Vmícháme do ní připravenou mandlovou směs, na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Přidáme vychladlou kávu, rum a vše důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.
 - 
                                3
Na dno pekáčku nalijeme likér Amaretto. Připravený krém vlijeme do pekáčku na likér, povrch pěkně uhladíme. Krém dáme na celou noc do lednice chladit a ztuhnout.
 - 
                                4
Tuhý krém nakrájíme na porce, které přendáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájeným banánem a vyšlehanou šlehačkou.