Schauffenské jazýčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 60.6 mg
 - Draslík 329.4 mg
 - Vláknina 57670 mg
 - Vitamín A 57670 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.
 - 
                                2
Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.