Glazovaná směs ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Banány
  • 150 g Jablka
  • 150 g Jahody zahradní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Meruňky
  • 400 g Zmrzlina vanilková
  • 2.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Likér meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 7849.8 mg
  • Vitamín A 7849.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky vypeckujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a ovoce zakapeme citronovou šťávou. Jahody opláchneme, banán oloupeme. Všechno ovoce nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme máslo s cukrem. Když je cukr rozpuštěný, vmícháme ovoce a likér a na mírném plameni zahříváme a zlehka vaříme, až je všechno ovoce prohřáté a potažené cukrovou glazurou.

  • 3

    Ovoce podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáře k receptu