Kardinál pohár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 9

Suroviny

  • 100 g Broskve
  • 100 g Hroznové víno
  • 100 g Jahody zahradní
  • 100 g Kiwi
  • 100 g Mandarinky
  • 150 g Mandle
  • 20 g Cukr vanilka
  • 160 g Cukr moučkový
  • 100 g Zmrzlina vanilková
  • 3 ks Banány
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 4 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 492 mg
  • Vláknina 9786.7 mg
  • Vitamín A 9786.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody, broskve a hroznové víno omyjeme. Broskve nakrájíme na malé kousky, větší jahody rozpůlíme. Mandarinky, kiwi a banány oloupeme. Kiwi nakrájíme na malé kousky, mandarinky rozdělíme na měsíčky a banány nakrájíme na kolečka, které ještě rozkrojíme na poloviny. Připravené ovoce dáme do misky a promícháme.

  • 2

    Mandle oloupeme a opražíme na suché pánvičce.

  • 3

    Na čokoládovou omáčku si v kastrůlku smícháme vodu s mlékem, přisypeme kakao, vanilkový a moučkový cukr. Nakonec přidáme vanilkový práškový pudink. Všechny suroviny dobře promícháme. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme čokoládovou omáčku.

  • 4

    Nakrájené ovoce rozdělíme do pohárů. Na ovoce položíme tři kopečky zmrzliny, přelijeme větším množstvím čokoládové omáčky. Poháry ještě ozdobíme praženými mandlemi a hotové poháry podáváme.

Komentáře k receptu