Ovoce polévané čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čokoláda hořká
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Kiwi
  • 1 hrst Jahody zahradní
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 914 mg
  • Vláknina 18990 mg
  • Vitamín A 18990 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oloupeme banán, kiwi, jablko a jahody. Poté ovoce nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Ovoce střídavě napíchneme na párátka a odložíme na talíř.

  • 3

    V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme do ní malý hrnec s čokoládou, rozpustíme ji a přimícháme nakrájené máslo. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem.

  • 4

    Ovocné špízy namočíme do čokolády, vytáhneme a odložíme na talíř.

  • 5

    Počkáme až čokoláda ztuhne, poté ovocné špízy zbavíme párátek a přendáme na servírovací talíř.

Komentáře k receptu