Ovocné skořicové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Cukr skořicový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 312.6 mg
  • Draslík 140.5 mg
  • Vláknina 3895.7 mg
  • Vitamín A 3895.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu povaříme do bodu varu, za stálého míchání spolu s vanilkou, skořicí a citronovou kůrou. Přidáme máslo smíchané dohromady s moukou, dobře metličkou rozkvedláme, povaříme 2-3 minuty. Odstavíme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a pomalu metličkou vmícháme žloutky. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do smetanové směsi.

  • 2

    Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, naplníme do 2/3 připraveným těstem. Na povrch naskládáme na malé kousky nakrájená jablka, povrch pěkně uhladíme.

  • 3

    Vložíme naplněné formičky do trouby. Při teplotě 180°C pečeme 20 minut. Po vytažení z trouby posypeme skořicovým a moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu