Italský mražený dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 575.4 mg
 - Draslík 159 mg
 - Vláknina 2570 mg
 - Vitamín A 2570 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.
 - 
                                3
Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.