Gruzínský pohár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Kandované ovoce
  • 120 g Cukr moučka
  • 400 ml Smetana ke šlehání
  • 4 ks žloutek
  • 1 hrst Mandle
  • 6 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované ovoce jemně pokrájíme, zakapeme jednou lžící rumu a necháme 2 hodiny proležet. Cukr se žloutky utřeme do pěny a po částech vmícháme do smetany předem našlehané do tuha.

  • 2

    Krém vložíme na 2 hodiny do chladničky, nakonec do něj vmícháme kandované ovoce a zbylý rum, rozdělíme do misek a posypeme mandlemi.

Komentáře k receptu