Bubáci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Sušené švestky
  • 100 g Mandle
  • 75 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.92 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 170.2 mg
  • Draslík 76.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodou propláchneme švestky a necháme je asi 60 minut odležet a navlhnout. Pak z nich vymáčkneme pecky a nahradíme je mandlemi.

  • 2

    Z vajec, vína, mléka, cukru, soli a mouky vyšleháme řídké těstíčko.

  • 3

    V něm připravené švestky postupně obalíme a v rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.

Komentáře k receptu