Banánky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
V míse ušleháme vejce.
 - 
                                3
Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.
 - 
                                4
Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.
 - 
                                5
Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.