Smažené banány s jasmínovým sirupem
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 250 ml Voda pitná
 - 150 ml Mouka rýžová
 - 500 ml Mléko kokosové
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Banány
 - 1 ks Limetka
 - 1 polévková lžíce Čaj zelený
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Kokosová dužina
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 102.6 mg
 - Draslík 750.5 mg
 - Vláknina 7655.3 mg
 - Vitamín A 7655.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
 - 
                                2
Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
 - 
                                3
Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
 - 
                                5
Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
 - 
                                6
Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.