Horký hruškový dezert s kakaovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 204.2 mg
 - Vláknina 9388 mg
 - Vitamín A 9388 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zralé hrušky osušíme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Hrušky oloupeme a nakrájíme na kousky asi 1x1cm. Nakrájené hrušky dáme do většího rendlíku s nepřilnavým dnem, přidáme k nim cukr, vymačkanou šťávu z čerstvého pomeranče a při mírnější teplotě vše vaříme 12 minut. Občas hrušky promícháme. Když jsou hrušky povařené, přelijeme je mandlovým likérem, promícháme a rozdělíme je do 4 zapékacích misek (obsah misky by měl být přibližně 150ml).
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 160°C.
 - 
                                3
Připravíme kakaovou polevu: loupané mandle posekáme nadrobno. Do mísy prosejeme moučkový cukr, který promícháme s kvalitním kakaem a posekanými mandlemi. V druhé nádobě z čerstvého bílku vyšleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do kakaové směsi. Takto upravený sníh pomocí lžíce navršíme na uvařené hrušky, každou formičkou zlehka potřeseme, aby se sníh s hruškami urovnal. Formičky vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je 20 minut. Kakaová poleva by měla být po upečení na dotek tuhá.
 - 
                                4
Hrušky s polevou podáváme hned horké. Je to výborný dezert. Dobrou chuť.