Nejlepší dýňový kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 35 g Kyselina citronová
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 5 ks Hřebíček
  • 3 ks Cukr vanilka
  • 5 l Voda pitná
  • 2 kg Cukr krupice
  • 5 kg Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 911.4 mg
  • Vláknina 4968.8 mg
  • Vitamín A 4968.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče a citrony oloupeme, odstraníme pecičky a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Připravíme si nálev smícháním vody s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčky, skořicí, vanilkovými cukry a nakrájenými citrusy, vše pečlivě promícháme. Do nálevu vložíme nakrájenou dýni a pod fólií necháme 24 hodin louhovat.

  • 3

    Druhý den po menších dávkách vaříme, až dýně zprůhlední. Poté plníme do sklenic a při 85 °C sterilizujeme zhruba 15 – 20 minut.

Komentáře k receptu