Rebarborovo-žloutkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 443.3 mg
 - Vláknina 4745 mg
 - Vitamín A 4745 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ještě rozkrájíme na nudličky. Dáme je do kastrólku, přilijeme lžíci vody a pod poklicí rebarboru dusíme přibližně 12-15 minut. Občas rebarboru promícháme, aby se nepřichytila ke dnu. Když je měkká, odstavíme kastrólek z plotny a tyčovým mixérem rebarboru rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme do jedné mísy žloutky a do druhé bílky. V kastrólu si přivedeme k varu vodu. Do mísy se žloutky přisypeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou tresť, promícháme a mísu posadíme do hrnce s vroucí vodou. V horké vodní lázni vyšleháme hustý žloutkový krém. Mísu s krémem odstavíme z plotny, zamícháme do něj rebarborové pyré, pak znovu mísu s krémem posadíme do horké lázně a ještě vše chvíli šleháme do zhoustnutí. Hotový krém rozdělíme do zmrzlinových pohárů.
 - 
                                3
Do vodní horké lázně posadíme druhou mísu s bílky, přidáme k nim práškový cukr a vyšleháme tuhý bílkový sníh.
 - 
                                4
Poháry s krémem ozdobíme kopečkem sněhu z bílků, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.