Broskve se žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 244.4 mg
 - Vláknina 9125 mg
 - Vitamín A 9125 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kolečka silná asi 1/2cm. Vložíme je do vařící vody okyselené citronem a necháme přejít var.
 - 
                                2
Vychladlá jablka klademe na talířky a cukrářským sáčkem na ně naneseme krém ze žervé a másla.
 - 
                                3
Navrch položíme půlku broskve a ozdobíme půlkou ořechového jádra.