Zapékané broskve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 220.4 mg
 - Vláknina 7550 mg
 - Vitamín A 7550 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okapané půlky broskví vložíme na dno zapékací mísy, předem vymazané máslem. Broskve skládáme slupkou dolů.
 - 
                                2
Asi čtyři půlky oloupeme, jemně nakrájíme a smícháme se žervé a cukrem. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Touto směsí naplníme půlky broskví v míse, poldijeme trochou vody s citronovou šťávou a dáme zapéci do trouby asi na 10 minut.
 - 
                                3
Podáváme teplé i studené.